Verzekering elektrische fiets Loppem

 

Wanneer u meer informatie nodig heeft over een verzekering voor een (elektrische) fiets, helpt 2BESURE in Loppem u graag verder. Door zijn ecologisch karakter wint de fiets de laatste jaren enorm aan populariteit. Men maakt volop gebruik van fietspaden, ontdekkingscircuits in toeristische streken, de combinatie trein-fiets, enzovoort. Maar of u uw fiets nu gebruikt om naar het werk te gaan, voor een uitstap met het hele gezin of voor lange fietstochten onder vrienden; een uitgebreide dekking kan zeer nuttig blijken.

Mijn aansprakelijkheid verzekeren

Veroorzaakt uw zoon of dochter een verkeersongeval met de fiets en is hij of zij in fout? Dan komt uw familiale verzekering – ook ‘BA privéleven’ genoemd – tussen. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel heel erg nuttig. Zeker met kinderen is een ongeval snel gebeurd en de financiële gevolgen kunnen aanzienlijk zijn. 

Wat is gedekt in de familiale verzekering? 

De familiale verzekering dekt uw burgerlijke aansprakelijkheid voor lichamelijke of materiële schade aan een derde.

De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken:

 • Gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen
 • Huisdieren

Vanuit ons verzekeringskantoor in Loppem geven we u graag advies over een bij u passende verzekering voor aansprakelijkheid bij een ongeval met een (elektrische) fiets.

Verzekering voor fietsers en hun materiaal, zoals de elektrische fiets

Stel u voor dat u een verkeersongeval veroorzaakt met de fiets. U hebt een familiale verzekering afgesloten die de schade aan derden vergoedt. Maar wat met de lichamelijke en materiële schade die u zelf hebt opgelopen? Hiervoor kunt u geen beroep doen op de familiale verzekering.

Bepaalde verzekeringsmaatschappijen bieden echter specifieke oplossingen aan voor fietsers, met onder andere:

 • Bijstand (herstelling, repatriëring tot thuis, vervangfiets, enzovoort)
 • Vergoeding
  • Van de medische kosten die u moet dragen
  • Van de materiële schade veroorzaakt aan uw fiets en/of aan uw toebehoren
  • In geval van blijvende invaliditeit
  • In geval van overlijden

Wanneer u geïnteresseerd bent in dit soort dekkingen bij ongevallen met een (elektrische) fiets, contacteert u eenvoudig ons kantoor in Loppem voor een offerte.

Rechtsbijstand

Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval en weigert de verzekeraar van de tegenpartij u te vergoeden terwijl u in uw recht bent? Dan is het van groot belang dat u kunt rekenen op specialisten om u te verdedigen zodat u in het gelijk gesteld wordt.

Wat is gedekt in de rechtsbijstandsverzekering?

Concreet bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen:

 • Support van specialisten om uw rechten te verdedigen en u te helpen om een vergoeding te krijgen
 • Terugbetaling van de honoraria (advocaten, experts) en kosten van een eventuele rechtsvordering

Meer weten? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Krijg direct duidelijkheid door zelf uw verzekering te berekenen

Uiteraard wilt u weten, voordat u eventueel om een advies of aanbod vraagt bij onze verzekeringsmakelaar in Loppem, waar u aan toe bent bij een verzekering voor een (elektrische) fiets. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid om zelf een verzekering te berekenen. Dit doet u bijvoorbeeld ook voor een schadeverzekering, een brandverzekering of de verzekering van een kostbaar muziekinstrument. Ongeacht het risico waar u voor verzekerd wilt zijn, wij helpen u graag verder! Vul het contactformulier in bij vragen of vraag direct een offerte aan.