Vraag een advies of een offerte

Groepsverzekering

Een groepsverzekering is een verzekering die een werkgever afsluit voor zijn medewerkers. Ze kan verschillende waarborgen omvatten, waaronder pensioensparen, een uitkering bij arbeidsongeschiktheid, maar ook een hospitalisatieverzekering. Het is echter aan te raden om die laatste dekking aan te vullen en u voor te bereiden op de voortzetting ervan.

Voortzetting van een hospitalisatieverzekering gelinkt aan een beroepsactiviteit

Wat gebeurt er als u uw job verliest of van werkgever verandert? En als u met pensioen gaat?

Volgens de wet Verwilghen hebt u het recht om de hospitalisatieverzekering afgesloten door uw werkgever individueel voort te zetten. Dat gaat echter vaak gepaard met een aanzienlijke premiestijging, vooral voor 65-plussers. Daarom bieden sommige verzekeringsmaatschappijen prefinancieringsoplossingen aan.

Daarmee geniet u de volgende voordelen:

  • Dekkingen aanvullend bij de hospitalisatieverzekering van uw werkgever
  • Geen premieverhoging
    • Terugbetaling van de niet-vergoede medische kosten
    • Vergoeding van niet-inbegrepen zware ziekte
    • Bijstand in het buitenland

Stel dat u een aanvullende hospitalisatieverzekering afsluit op 35 jaar. Als u met pensioen gaat, wordt uw premie berekend op basis van uw leeftijd bij onderschrijving (35 jaar) en niet op basis van uw pensioenleeftijd (65 jaar).

Aarzel niet om ons te contacteren als u meer wil weten over de verschillende mogelijkheden wat betreft aanvullende hospitalisatieverzekeringen.